Принцът и принцесата на Уелс са сред най-популярните членове на британското

...
Принцът и принцесата на Уелс са сред най-популярните членове на британското
Коментари Харесай

Огромно богатство: какви са активите на принца и принцесата на Уелс

Принцът и принцесата на Уелс са измежду най-популярните членове на английското кралско семейство. Оказа се, че са извънредно богата фамилна двойка. 

Според Mirror, с помощта на годишни обществени отчети, е разкрито зашеметяващото благосъстояние на принц Уилям, който след гибелта на баба си Елизабет II, дружно със брачната половинка си Кейт, освен получава редица впечатляващи нови трофеи, само че и наследиха голямата империя на херцогство Корнуол, като в този процес станаха милиардери. Както стана известно, активите на младата кралска двойка възлизат на 1 милиард лири стерлинги и голям годишен приход.

По-рано през 2023 година беше разкрито, че бъдещият английски крал е получил частен приход от херцогство Корнуол от съвсем £6 милиона през последната финансова година.

„ Обикновено Уилям щеше да има право на 24 милиона паунда персонален приход, само че финансите му станаха по-сложни, откакто той стана престолонаследник в средата на финансовата година. Това стана, откакто беше разкрито, че херцогството е осъществило рекордна облага от £ 24,048 милиона лири стерлинги през 2022-2023 година - 1,02 милиона лири стерлинги повече от година по-рано “, прецизира Mirror, базирайки се на двореца Кенсингтън.

Освен това дворецът сподели, че актуалният крал Чарлз III, като някогашен принц на Уелс преди възкачването му на трона, има право на £11,275 милиона от остатъка, а принц Уилям, който е прекарал към шест месеца от последната финансова година като Херцог на Корнуол и принц на Уелс, - 12,773 милиона лири стерлинги.

„ Въпреки това дворецът сподели, че като „ еднократно събитие, обвързвано с наследяването на херцозите на Корнуол “, екипът на херцогството изиска част от остатъка да бъде арестувана за „ цели на оборотния капитал “ – ежедневното ръководство от имението “, написа вестникът.

Херцогството задържа £6,873 милиона, оставяйки приходите на Уилям на £5,9 милиона. Въпреки това, даже преди да наследи херцогството на Корнуол, Уилям към момента имаше милиони в банката с помощта на няколко заплащания за завещание. Според The ​​Times принцът е наследил £10 милиона след трагичната гибел на майка му, принцеса Даяна.

" Междувременно принцът получи още едно заплащане след гибелта на кралицата майка. Смята се, че Уилям е получил милиони, откакто починалата му прабаба умря през март 2002 година Личното положение на Катрин Мидълтън се прави оценка на към 10 милиона английски лири ", отбелязва Mirror.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР